Cei mai buni elevi la limba germană ne vor reprezenta la etapa naţională a olimpiadei şcolare. Lotul e format din patru liceeni, trei provenind de la Colegiul Naţional "Nicolae Bălcescu" şi unul de la Colegiul Naţional "Gheorghe M. Murgoci". Aceştia vor merge la Ploieşti, în perioada 10 - 15 aprilie, cu speranţa de a obţine premii.
Lotul e format din Răzvan Curcă, elev în clasa a IX-a la "Bălcescu", Corina Andreea Preda - clasa a IX-a la "Bălcescu", Ştefan Andrei Popa - clasa a X-a la "Bălcescu" (toţi trei fiind pregătiţi la clasă de prof. Carmen Pîrlog) şi Teodora Ion - clasa a XII-a la "Murgoci" (prof. îndrumător Tatiana Badea). Elevii ne-au spus că etapa naţională de limba germană se desfăşoară diferit faţă de celelalte materii, având o probă individuală, scrisă şi o probă de proiect.
Răzvan Curcă este la prima participare la o olimpiadă naţională, însă îşi doreşte să se întoarcă acasă cu un premiu. Corina Andreea Preda a mai participat la olimpiada de germană şi anul trecut. "Subiectele au fost interesante, în sensul că au fost de actualitate. La proba scrisă mi s-a cerut să compun un text narativ pe tema «Suntem străini aici deja de foarte mulţi ani», iar eu am abordat subiectul din perspectiva refugiaţilor, dar am făcut referire şi la faptul că, la început, toate popoarele au fost străine pe pământ", ne-a spus aceasta.
Ştefan Andrei Popa are experienţă, întrucât anul trecut s-a clasat pe locul I la etapa naţională a olimpiadei de limba germană. "Subiectele mi s-au părut relativ grele, au presupus multă creativitate. Şi tema pe care am avut-o eu la proba scrisă a fost de actualitate, fiind legată de criza emigranţilor", este de părere Ştefan. "Veterana" lotului este însă Teodora Ion, iar asta se datorează şi vârstei mai mari pe care o are. Elevă în an terminal la "Murgoci", aceasta ne-a declarat că în clasa a X-a a luat locul I, iar în clasa a XI-a locul II, tot la olimpiada naţională de germană. Tocmai de aceea, Teodora ne-a dezvălui câte ceva din "bucătăria" fazei naţionale. "Sper să obţin şi anul acesta un premiu. Caracterul de unicitate al olimpiadei constă şi în organizarea probei de proiect, acolo unde candidaţii au libertatea de a lucra în echipă, de a-şi exersa competenţele sociale, de a pune în scenă, într-o formă dramatizată originală, mesajul cărţii citite la faţa locului. Sceneta este însoţită de prezentarea planşei sau afişului care ilustrează, într-un mod artistic şi creativ, simbolurile şi mesajul cărţii", a spus aceasta. Mai departe, intenţionează să urmeze cursurile Facultăţii de limbi străine din cadrul Universităţii Bucureşti, specializările germană-neerlandeză sau germană-norvegiană din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai.