Un sfert dintre elevii brăileni au absentat de la simularea națională a Bacalaureatului | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Un sfert dintre elevii brăileni au absentat de la simularea națională a Bacalaureatului

• absenteismul ridicat la simularea națională a examenului de Bacalaureat, aproximativ 1 din 3 elevi de clasa a XII-a din Brăila au lipsit de la simularea examenului național de Bacalaureat

 

Absenteismul ridicat la simularea din Brăila, unde aproximativ 30% dintre elevi nu s-au prezentat, ridică semne de întrebare cu privire la nivelul de implicare și pregătire al acestora. Având în vedere că examenul real începe pe 10 iunie, elevii care au lipsit trebuie să își intensifice eforturile pentru a recupera materia și a evita surprizele neplăcute la Bacalaureat.

Aproximativ 1 din 3 elevi de clasa a XII-a din Brăila au lipsit de la simularea examenului național de Bacalaureat, desfășurată în această lună. Conform datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Brăila, prezența la proba scrisă de Limba și literatura română a fost de 72%, la proba obligatorie a profilului – 71%, iar la proba la alegere – 70%. Această rată de absenteism ridicată ar putea indica fie o lipsă de pregătire a elevilor, fie o desconsiderare a simulării ca exercițiu util pentru examenul final.

Reprezentanții ISJ Brăila transmit că ”simularea examenului de Bacalaureat nu este doar un test formal, ci un instrument esențial pentru evaluarea nivelului de pregătire al elevilor și identificarea punctelor slabe înainte de examenul real”.
În acest context, reprezentanții ISJ Brăila au transmis un avertisment pentru elevii care nu sunt suficient de pregătiți, subliniind că ”nu mai este timp de pierdut”, având în vedere că prima probă a examenului de Bacalaureat este programată în mai puțin de trei luni, iar elevii trebuie să își intensifice pregătirea.

”Rezultatele simulării vor fi analizate în fiecare unitate de învățământ prin discuții directe cu elevii, profesorii vor analiza greșelile făcute de elevi și vor oferi recomandări personalizate pentru îmbunătățirea performanței. Este esențial ca elevii să utilizeze aceste simulări ca pe o oportunitate de a identifica și remedia lacunele în cunoștințe, astfel încât să își îmbunătățească performanțele la examenul final”, a  precizat profesor Daniela Petre, inspector școlar general adjunct.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro