Văicăreala edililor nu ţine de cald în locul CET | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Văicăreala edililor nu ţine de cald în locul CET

Nu putem să mergem în continuare pe ideea că unii plătesc şi alţii nu. Suntem în situaţia în care unele asociaţii au datorii foarte mari şi atunci, cu certitudine, nu vom putea să intrăm în iarna viitoare cu astfel de datorii". Acesta este un citat dintr-o declaraţie făcută zilele trecute de actualul primar, Aurel Simionescu, referitoare la problema restanţelor asociaţiilor către furnizorul de agent termic al oraşului.

Aceeaşi declaraţie, cu doar câteva cuvinte schimbate, ar putea fi pusă şi pe seama fostului primar Constantin Cibu ori a lui Anton Lungu sau a oricărui director al CET din ultimii ani. Nu contează că anii trec, că mandatele se termină, că directorii se schimbă... problema datoriilor populaţiei către furnizorul de energie termică rămâne. Şi nu de ieri, de azi, ci de cel puţin 15 ani.

După fiecare sezon rece, declaraţiile de acest gen au curs cu duiumul. Că nu se mai poate merge pe ideea că unii plătesc şi alţii nu, că nu se mai dă căldură la iarnă, că datoriile sunt uriaşe, că... Nimic nou sub soarele primăverii. O problemă extrem de veche precum aceasta a fost mereu tratată doar prin declaraţii, propuneri, promisiuni, ameninţări. Concret însă, nu s-a realizat nimic în privinţa restanţelor populaţiei, dar mai ales în ceea ce priveşte consumul individual şi separarea, în tratamentul aplicat la grămadă, a celor care au datorii de cei bun-platnici. De fapt, după atâţia ani, toate familiile ale căror apartamente sunt racordate la reţeaua centralizată de termoficare riscă să rămână fără căldură iarna viitoare doar din cauza câtorva sute sau mii de mari datornici. Pare o situaţie aşa de veche, de parcă ne-am întors prin anii '90!

Şi bag mâna-n foc că la anul, pe vremea aceasta, vom auzi, din nou aceleaşi declaraţii din partea primarului şi a conducerii CET. Ba chiar şi din partea următorului primar, indiferent care va fi acesta. Şi va mai trebui să curgă multă apă prin calorifere, ca să se schimbe ceva. Probabil până când încălzirea centralizată va dispărea de la sine, pe fondul numărului tot mai mare de apartamente debranşate. S-a întâmplat prin multe oraşe şi, probabil, edilii speră că se va întâmpla şi la noi. Aşa, cu siguranţă, nu va mai trebui să-şi bată nimeni capul cu problema asta.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro