«Zebră» desfiinţată, brăileni în pericol | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

«Zebră» desfiinţată, brăileni în pericol

Zeci de brăileni îşi pun viaţa în pericol zilnic, traversând Calea Galaţi pe o trecere pietonală desfiinţată, situată în faţa Şcolii nr. 18 din municipiu. Deşi la câţiva metri distanţă se află o altă trecere de pietoni semaforizată, oamenii aleg să traverseze prin locul nepermis din comoditate, încurcând astfel şi circulaţia rutieră.
Marcajul pietonal desfiinţat se află în faţa Şcolii nr. 18, foarte aproape de intersecţia Bulevardului Dorobanţi cu Calea Galaţi. "Zebra" a fost înfiinţată doar pe durata lucrărilor de reabilitare a bulevardului. Acum, după ce acestea au fost finalizate, autorităţile locale au decis ca trecerea de pietoni să nu mai existe. Pe o parte şi pe cealaltă a şoselei, Primăria Brăila a semnalizat corespunzător cu indicatoare care informează pietonii despre acest lucru, însă se pare că nimeni nu le ia în seamă.
"Nu am ştiut că a fost desfiinţată. Nici n-am observat panoul. Oricum, în ziua de azi, omul moare de foame. Şi acum pe unde să trec? Tocmai pe acolo, la semafor? Mai bine o desfiinţau pe aia, nu pe asta", ne-a spus un bărbat care a ales să traverseze prin locul nepermis.
"Ştiu că e desfiinţată, dar trec tot pe aici pentru că locuiesc în blocul ăsta din faţă. Toţi şoferii ştiu că aici există trecere de pietoni. Chiar dacă a fost desfiinţată, ei tot opresc. Şi eu sunt şofer şi opresc din instinct când văd liniile astea, nici nu mă mai uit după indicator. Nu au făcut bine că au desfiinţat-o. Aici e şcoală şi cred că pentru elevi trebuie neapărat trecere de pietoni. Muncesc în Germania, iar acolo există trecere de pietoni la fiecare şcoală", ne-a povestit un alt brăilean.
Unii participanţi la trafic opresc la "zebra" desfiinţată, alţii însă îşi varsă nervii claxonând oamenii şi arătându-le panourile informative.
"Acea trecere de pietoni nu a fost permanent acolo, a fost instituită pe perioada cât B-dul Dorobanţilor a fost în reparaţii. După ce s-au terminat lucrările, am stabilit marcajul pietonal semaforizat, iar cel din zona şcolii a fost desfiinţat. Am pus şi un indicator acolo, însă pietonii nu înţeleg şi unii continuă să traverseze. Nu se justifică două treceri de pietoni la o distanţă de 50 de metri", ne-a declarat şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Brăila, cms. şef Bogdan Zotoi.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro