Înecată sub privirile copiilor și ale mamei octogenare | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Înecată sub privirile copiilor și ale mamei octogenare

S-a întâmplat luni seara, într-un sat din județul Brăila. O femeie de 40 de ani din Perișoru a murit înecată într-un canal de mică adâncime. Macabra descoperire a fost anunțată chiar de către un pompier, ce fusese alertat de copiii victimei, o fată de 11 ani și un băiat de 12. Împreună cu aceștia se afla și mama victimei, o femeie de peste 80 de ani.
Totul s-a întâmplat foarte repede: cei patru plecaseră cu căruța la câmp, iar la întoarcere, au oprit în dreptul unui canal de irigații din apropierea satului Berlescu, femeia aruncându-se pur și simplu în apă, spunând că vrea să se scalde.
Și dusă a fost. Cum nu aveau telefon asupra lor, copiii și bunica au pornit după ajutoare în satul Perișoru, unde au apelat chiar la unul dintre vecinii lor, pompier în Garda de Intervenție Ianca, care se afla în timpul liber.
Omul s-a deplasat la locul tragediei, în speranța că va mai putea face ceva, iar între timp a dat alarma.
"Imediat ce au fost anunțați, pompierii de la Garda de Intervenție Ianca s-au deplasat la fața locului și cu ajutorul mijloacelor din dotare, căngi și funii, au scos trupul neînsuflețit al femeii din canal. Cadavrul era la suprafață, apa având o adâncime mică, de aproximativ un metru și jumătate", a relatat lt.col. Ștefan Stoian, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brăila.
Originară din Perișoru, femeia în vârstă de 40 de ani, era cunoscută cu afecțiuni  cronice.
După semnele transmise de către pompier, dispecerii de la urgență au înțeles că femeia este decedată, motiv pentru care au alertat și Serviciul de medicină legală.
Pompierii din localitatea Ianca și polițiștii au fost primii care s-au deplasat la locul accidentului și timp de câteva zeci de minute s-au străduit să scoată corpul neînsuflețit al femeii din canal.
"Echipa operativă de la Poliția orașului Ianca a declanșat cercetarea la fața locului, cadavrul a fost transportat la Morgă pentru efectuarea necropsiei și pentru stabilirea cauzelor decesului, iar în cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală", a declarat inspector principal de poliție Jenel Sogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Brăila.
Este prima tragedie produsă în această vară într-un loc de scăldat neautorizat. Menționăm că, în fiecare an, locurile de acest gen își iau tributul de vieți omenești, în ciuda numeroaselor avertismente lansate de către autorități.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro