3 caracteristici importante de căutat în bocancii de iarnă | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

3 caracteristici importante de căutat în bocancii de iarnă

1. Căldură

Căldura este în mod evident o preocupare majoră atunci când cumpărați ghete, cizme sau bocanci de iarnă. Cum poate cineva să măsoare căldura pe care o va oferi o cizmă fără a o încerca? În primul rând, producătorii de ghete de iarnă serioase dau adesea o evaluare a temperaturii, cum ar fi o marcă populară de încălțăminte pentru vreme rece, ce produce cizme care pot rezista până la -73 grade Celsius. Când nu este disponibilă nicio temperatură, uitați-vă la materialele de căptușeală.

 

Diferite tipuri de bocanci de iarnă au căptușeli diferite. Unii au căptușeli detașabile din polipropilenă, lână, acril sau materiale speciale. Aceste perechi sunt folosite pentru activități în aer liber, cum ar fi drumețiile, atunci când este important să vă puteți usca rapid cizmele. Bocancii de iarnă fără căptușeală detașabilă folosesc adesea materiale termice. Căutați bocanci cu izolație de 400 până la 800 de grame pentru frig extrem și mai puțină izolație pentru cizme care vor fi folosite și în toamnă și primăvară.

 

Un alt factor care contribuie la căldură este branțul. Căptușeala este un punct discutabil dacă frigul pătrunde prin talpă și branț. Din acest motiv, branțul este și el adesea izolat.

2. Respirabilitate

Garniturile bocancilor fac mai mult decât să izoleaze piciorul de frig. Multe modele de bocanci de iarnă au proprietăți antibacteriene sau antimicrobiene pentru a preveni mirosurile picioarelor și creșterea bacteriană, care pot avea loc atunci când cizma este lăsată umedă de transpirație. Căutați aceste tehnologii, precum și tehnologiile de uscare rapidă, atunci când cumpărați ghete de iarnă.

 

Respirabilitatea se confruntă uneori cu necesitatea impermeabilizării. De exemplu, unele ghete de drumeție ușoare de iarnă au o plasă de nailon în partea superioară, care permite piciorului să „respire!, dar acest lucru permite și accesul apei. Majoritatea cizmelor de iarnă sunt realizate dintr-o combinație de materiale. Cizmele din piele completă sunt mai rezistente la apă, dar nu la fel de respirabile ca și cizmele cu o combinație de piele cu fibre separate și nailon. Cu toate acestea, există și materiale speciale, care sunt considerate atât impermeabile, cât și respirabile.

 

Cei care tind să transpire mult ar trebui să aibă grijă să cumpere bocanci de iarnă respirabili. Deși materialele speciale impermeabile și respirabile pot costa mai mult, trecerea aerului va preveni ciupercile picioarelor sau, mai rău, degerături care pot apărea atunci când picioarele sunt umede în condiții sub zero.

 

3. Confort

Când ghetele de iarnă sunt purtate pentru perioade lungi de timp, confortul este o problemă foarte importantă. O pereche bună de bocanci ar trebui să sprijine piciorul și arcada și să încurajeze o bună postură de mers. Branțul și sistemele de dantelare sunt în principal responsabile pentru confortul unei cizme. Branțurile bune au suport de căptușire și arc. Unele cizme oferă control de pronație. Pronația este rola interioară a piciorului la impactul cu solul. O cantitate incorectă de pronație poate duce la probleme la genunchi și la spate. Cei care folosesc bocanci de iarnă pentru a merge pe distanțe lungi sau pentru a alerga ar trebui să caute această caracteristică, atunci când măsoară confortul unei cizme.

 

Sistemele de dantelare au, de asemenea, mult de-a face cu o potrivire bună. Dantelarea completă asigură cea mai bună potrivire posibilă. Bocancii de iarnă nu au adesea șireturi complete, dar compensează datorită protecției superioare împotriva zăpezii adânci.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro